Компютърни услуги

Какви възможности предлагаме?

Екипът на Ай Ти Ес Ти Технолоджи предлога широк спектър от различни по мащаб и характер компютърни услуги, които да спомогнат във всеки аспект на вашия бизнес.
Благодарение на над 9 годишния ни опит в сферата, можете да разчитате на нашата професионална помощ за различни услуги, свързани с поддръжка на софтуер и хардуер, планиране и изграждане на различни по големина и сложност системи и инсталации, консултации и помощ при планирането на инвестиции в оборудване.
Нашият екип от компютърни специалисти могат да ви бъдат полезни и с правилните насоки за компютърна сигурност, така и с консултации за обновяване на вашата техническа база.

Свържете се с нас в случай, че не откривате това, от което се нуждаете в предлаганите от нас компютърни услуги.

Ние можем да бъдем полезни за вашия бизнес и неговия успех!

Защо е необходима компютърна поддръжка?

Продължителната употреба на всеки вид техника води до естествено остаряване и амортизация на компонентите, а в случая на компютрите – и остаряване на софтуера. За правилното функциониране на вашите компютри и удължаване на живота им, те се нуждаят от периодична компютърна поддръжка както на хардуера, така и на софтуера.

Ние предлагаме както профилактика, така и сервизно обслужване в случай на дефектирали компоненти в резултат от продължителна употреба или настъпили аварии в електропреносната мрежа.

Компютърната поддръжка е достъпна еднократно за частни лица, така и под формата на месечно обслужване за различни фирми.

Какво включва?

Компютърната поддръжка се състои в тестване на хардуера и софтуера на устройството, почистване, подмяна на термо паста и при необходимост – преинсталация на операционна система. Периодичната профилактика е сигурен начин да удължите живота на своята техника и да предотвратите скъпоструващи повреди.
За профилактика се приемат само изправни устройства. В случай на установена неизправност ще Ви уведомим с информация за възможните проблеми и решения.

Какво представлява инцидентната компютърна поддръжка?

Това е услуга насочена към бързото и ефективно отстраняване на възникнали инцидентно неизправности. Тя покрива проблеми засягащи както хардуера, така и софтуера на вашите системи. Инцидентната компютърна поддръжка се предоставя от нашия екип на място при вас след получаване на заявка и описание на възникналия проблем.

Какви дейности покрива услугата?

За постигане на оптимално качество и бързина на услугата определихме следните най-често срещани проблеми, изискващи навременна реакция от наш специалист:

 • Монтаж и демонтаж, обновяване на компоненти, инсталиране на хардуер и периферия.
 • Настройка и възстановяване на настройки и актуализации на операционни системи. Предвид времето необходимо за преинсталация и нейните особености, преинсталация се предлага само в наша сервизна база.
 • Инсталация, преинсталация и настройки на софтуер.
 • Инсталация на необходимите компоненти за връзка с различни регистри като Търговски регистър, НАП и др.
 • Съдействие за инсталация на банкови и други сертификати, както и електронен подпис.
 • Инсталация и настройка на периферни устройства: принтери, скенери, мултимедийни устройства, камери за наблюдение и др.
 • Мрежови услуги – оглед на локални мрежи, настройка на локални мрежи и връзка с външни интернет мрежи.
 • Прехвърляне на данни, подготовка за създаване на бекъпи и други.

За услуги извън посочените, моля, свържете се с нас на: info@it-st.com

Какво е необходимо да знаем?

За да осигурим максимална ефективност и качество на извършваните услуги се нуждаем от детайла информация за:

 • Каква е възникналата неизправност – софтуерен, хардуерен проблем, проблем с локална мрежа или периферно устройство.
 • В резултат на какво е възникнала инцидентната неизправност, например – токов удар, достъп на неоторизиран служител или външно лице до части от вашата система, автоматичен ъпдейт на операционна система, заразяване с вирус, промяна на офис организация и т.н.
 • Колко време преди да се свържете с нас е възникнала посочената неизправност.
 • Колко спешно имате нужда от отстраняване на посочената неизправност.
 • Адрес, на който следва да ви посети наш служител, както и телефонен номер за връзка с посочено от вас лице за контакт.

След предоставяне на описаната по-горе информация и уточняване на допълнителни детайли, ще уточним с вас време за посещение, както и ценова ставка за работата на наш специалист, която не включва:

 • Транспортни разходи за пренос на техника.
 • Разходи за предоставените от наша страна и след оценка на възникналата неизправност резервни компоненти.
 • Посещенията за отстраняване на инцидентни неизправности се правят след предварително записване за посещение и при фиксиран лимит на работни часове. В зависимост от подадената заявка ще получите информация за лимита на работните часове както и цена на час за времето над предварително посоченото, в случай на повишена сложност на проблема.

Какво представляват офис системите?

Офис системите включват в себе си редица компоненти, като:

 • настолни компютри, работни станции, лаптопи;
 • сървъри;
 • принтери, скенери, мултифункционални устройства и други периферни устройства;
 • мрежови устройства – рутери, суичове, модеми;
 • окабеляване;
 • VoIP телефония и други компоненти.

Закупуването на офис техника е сериозна инвестиция, която изисква и правилно планиране. Изборът на марки, модели и характеристики на устройствата могат да бъдат добра и ефективна инвестиция, която ще повиши продуктивността на вашия екип. Неинформираните и некомпетентни решения при закупуване на техника могат да се превърнат в бърз начин да загубите значителни средства, инвестирайки в неефективно оборудване.

Със своя опит и изградена мрежа от доставчици, нашият екип може да ви помогне в планирането, изграждането и поддръжката на различни по големина офис системи, съобразени с вашите нужди и потребности. Също така можем да изготвим и обучения за правилната им експлоатация пред служителите ви.

Какво можем да ви предложим?

 • Избор на правилната компютърна техника – ние можем да предложим разнообразие от стационарни компютри, монитори, работни станции, лаптопи и периферия. Ще изготвим план за техническо оборудване на офиса ви в зависимост от особеностите на вашия бизнес и нуждите на вашия екип.
 • Избор на правилното офис оборудване – в случай, че вече имате фиксирани възможности, ние можем да ви помогнем с избора на най-подходящо устройство. Ако в избора ви липсва едно или повече устройства, ние можем да доставим: скенери, принтери, мултифункционални устройства, мултимедийни устройства и други. Всички наши предложения са изцяло съобразени с очакваното натоварване.
 • Доставка на необходимата техника и компоненти на конкурентни цени – освен консултация и продажба, ние можем да доставим и монтираме на място закупената техника с предвидени отстъпки като наш клиент.
 • Гаранционно обслужване и възможност за абонаментна поддръжка с приотитет като наш клиент.

За повече информация, моля, свържете се с нас на info@it-st.com. Нека обсъдим вашия бизнес и най-добрата офис система, в която да инвестирате.

Защо е важна офис техниката?

Ние разбираме от техника! И не само разбираме от техника – ние доставяме най-подходящото за вас и нуждите ви, офис и компютърно оборудване. Осигуряваме и професионална компютърна поддръжка и месечно обслужване.
Подходящата офис техника осигурява висока ефективност на вашите служители и да им позволява да разгърнат своите възможности. Високата производителност на вашите офис компютри ще доведе както до подобряване на работния процес, така и доволни служители и позитивна работна атмосфера.

Защо да закупите своята офис техника от нас?

Ние работим с индивидуални проекти! За нас всеки клиент е уникален, затова предлагаме гъвкави решения съобразени с вашия бизнес и потребности.

Ай Ти Ес Ти Технолоджи ЕООД има партньорство с доказани доставчици на висококачествено професионално оборудване и техника. Това ни дава изключителната възможност да предложим различни бюджетни проекти, с изключително висок стандарт и характеристики.

Независимо от това колко голям е бизнесът ви, ние ще ви предложим подходящите технически решения на възможно най-достъпни цени.

Благодарение на нашия дългогодишен опит и експертиза в областта, както и посочените вече възможности на нашите доставчици, ние доставяме преди всичко високо качество. Със своята поръчка получавате възможност за избор от голямо разнообразие както нова техника и периферия, така и употребявано оборудване преминало през щателни проверки и обновления. Независимо дали ще изберете ново оборудване или вече употребявано, вие ще получите конкурентна производителност спрямо предлаганите на пазара машини.

Какво можете да поръчате от нас?

Базирайки се на консултация и предварително посочени от вас изисквания, ние ще ви предложим оптимални решения за инвестиция. Всичко това ще получите на конкурентни цени с изключително ниво на професионализъм. Ние можем да доставим, монтираме и приведем в действие всичко необходимо за вашия офис.

Разчитайте на нас за:

 • Настолни компютри;
 • Мощни работни станции, подходящи за високо работно натоварване;
 • Монитори съобразени с целите на употреба;
 • Лаптопи;
 • Принтери, скенери и мултифункционални устройства
 • Сървъри
 • Разнообразие от компютърни компоненти;
 • Мрежово оборудване;
 • Консумативи и редица други.

В случай, че вече имате изградена система ние можем да предложим както резервни компоненти, така и различни видове сервизиране и планове за абонаментна поддръжка.

Утвърдените във времето партньорски отношения с основните вносители на техника в страната ни дават изключителна гъвкавост за постигане на вашите нужди, цели и изисквания. Същевременно имаме възможността да ви предложим и едни от най-конкурентните цени на пазара.

Какво още можем да ви предложим?

Предлаганите от нас нови и употребявани устройства са в пълна техническа изправност и с производителност отговаряща на цената, която заплащате. За да подсигурим допълнително вашия комфорт предлагаме офис техника от водещите световни производители като: IBM, Lenovo, HP, Dell и други.

В зависимост от типа и класа на предлаганите употребявани устройства, гаранционният срок за тяхното сервизиране е между 6 и 12 месеца.

За пълното и правилно функциониране на вашата система, ние предлагаме и инсталация и настройка на оригинални софтуери и резервни компоненти.

Закупувайки своето оборудване, софтуер или резервни компоненти от нас, вие ще получите редица съвети и указания за добрите практики за работа със закупената техника. Нашият екип от професионалисти ще приложи всички свои знания и опит в консултирането, организирането на закупуване, доставка и монтаж, както и въвеждане в експлоатация на вашата система. Така вие ще получите стабилна структура, изградена от съвместими компоненти и насочена към постигане на максималната производителност, от която се нуждае вашият бюджет!

*Поради бързите темпове на развитие на ИТ сферата и прозвежданата техника, Ай Ти Ес Ти Технолоджи ЕООД НЕ ПОДДЪРЖА складови наличности. Наша основна цел е доставката на ефективно оборудване! Поради това работим с предварително направени заявки и подробен анализ на вашите нужди. Това е изпитан метод, който ни дава възможността да ви предложим конкуренти цени без компромис с качеството.

Кога се налага гаранционно или извънгаранционно компютърно обслужване?

Продължителната експлоатация и остаряване на всяка компютърна система е съпроводено от частични или пълни откази за функциониране на един или повече от нейните компоненти. За да осигурим правилното функциониране на вашата техника, освен абонаментна компютърна поддръжка и проверки, ние предлагаме пълно гаранционно и извънгаранционно сервизно облсужване.

Сигурен индикатор за нуждата от сервизно обслужване на вашия компютър или лаптоп са:

 • Периодично извеждане на грешки по време на работа или при стартиране на машината (поява на син екран и други системни съобщения);
 • Прегряване на системата;
 • Силно забавяне на реакциите на компютъра;
 • Липса на реакция при опит за стартиране на системата;
 • Поява на нехарактерни звуци (стържещи или тракащи звуци), които могат да са признак на хардуерен проблем;
 • Наблюдаване на други нередности в работата на машината.

Какво включва сервизното обслужване?

Сервизното обслужване започва с диагностика на предоставената за сервизиране техника. Това е необходимо както за отстраняване на обявената от вас неизправност, така и за откриването на възможни други повреди, които са предпоставка за бъдещи проблеми.

Дейностите, включени в предлагания от Ай Ти Ес Ти Технолоджи тип сервизно обслужване включват в себе си:

 • Обслужване на настолни компютри, преносими компютри, монитори, принтери;
 • Инсталация и преинсталация на операционни системи и друг софтуер;
 • Смяна на термо паста;
 • Подмяна на вентилатори;
 • Подмяна на захранване, кондензатори, батерии и други;
 • Диагностика на системата – чипове RAM памет, видеокарти, SSD, HDD и други;
 • Почистване на компютри;
 • Други услуги.

След извършване на сервизно обслужване, предоставената от вас техника се тества и връща при вас с протокол за извършените сервизни дейности и обявен гаранционен срок на обновените компоненти.

Какво представлява дистанционната компютърна поддръжка?

Дистанционна компютърна поддръжка, или още – отдалечена компютърна поддръжка, е услуга, предоставяща бърз и ефективен начин за отстраняване на различни по характер проблеми с вашата система.
Тя ви дава възможност да получите съдействие от нашия екип от разстояние, което спестява както време за придвижване до вашия офис, така и разход за посещение на място от наш специалист.
Връзката между нас и вашия компютър се осъществява с помощта на лицензиран софтуерен продукт, предоставен от нас.

Какво включва дистанционната компютърна поддръжка?

В рамките на предоставената услуга се включват дейности като:

 • Инсталация и настройка на периферни устройства – принтери, скенери, мултифункционални устройства и други;
 • Премахване на нежелани програми от вашия компютър – злонамерен софтуер;
 • Премахване или подредба на файлове;
 • Инсталация на различни видове сертификати необходими за банкови трансакции и електронен подпис;
 • Инсталация, преинсталация или премахване на различни видове софтуери (с изключение на операционни системи) и други.

Какви са предимствата?

Дистанционният достъп дава изключителната възможност за реакция в рамките на няколко минути или дори незабавна реакция в зависимост от заетостта на нашия екип. Наш специалист може да се свърже от разстояние с вашата система, за да извърши анализ и отстраняване на проблема в кратки срокове след подаване на заявката. Тази ефективност е практически непостижима при насрочване на посещение на място.

Какви проблеми можем да решим чрез дистанционната компютърна поддръжка?

 • Инсталация и преинсталация на софтуер (с изключение на операционни системи);
 • Инсталиране на различни видове банкови сертификати и електронен подпис;
 • Конфигурация на вашата система и използваните софтуери;
 • Конфигурация на операционна система;
 • Инсталация и конфигурация на периферни устройства като: принтери, скенери и други;
 • Премахване на различни по характер злонамерени софтуери (вируси);
 • Промяна на нива на достъп на вашите служители.

В случай на спешна нужда от техническа помощ ви молим да се запознаете с подробно предоставената информация за работа с отдалечен достъп ТУК или като следвате указанията, предоставени под текста ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ в долния десен ъгъл на сайта ни.

Преди да подадете своята заявка за дистанционна компютърна поддръжка, моля, запознайте се с нашите ОБЩИ УСЛОВИЯ за използване на услугата. При започване на нашата дейност се счита, че всеки потребител е запознат и приема посочените общи условия.

Благодарим за вашето разбиране!

Какво включват мрежовите услуги?

Стабилна, сигурна и правилно функционираща мрежа – това са факторите с изключително значение за доброто функциониране на вашите офис системи, ефективността на вашия екип и връзката между вашите устройства.

Ай Ти Ес Ти Технолоджи ви предлага услуги по изграждане, конфигуриране и цялостна поддръжка на на вашата мрежа, което включва:

 • Проектиране, изграждане и настройка на LAN мрежи;
 • Консултация при избор на мрежово оборудване;
 • Продажба и доставка на мрежово оборудване като: рутери, суичове, адаптори, други мрежови устройства;
 • Изграждане и настройка на локални мрежи;
 • Проверка на вече съществуващи мрежи;
 • Изготвяне на проекти за мрежова инфраструктура;
 • Организиране на вече съществуваща мрежова инфраструктура;
 • Полагане на кабели – FTP/UTP;
 • Изграждане и поддръжка на системи за видеонаблюдение, контрол и достъп;
 • Настройка на мрежови устройства като: рутери, модеми, други устройства;
 • Свързване и настройка на компютри и сървъри в единна локална мрежа.

Доверете ни се за планирането, изграждането или подобряването на вашата мрежа, за да подсигурите нейната ефективност, стабилност и сигурност!

Защо е важна информационната сигурност?

Освен чрез изграждането на мрежови инфраструктури, екипът на Ай Ти Ес Ти Технолоджи може да подпомогне тяхното подсигуряване и изготвяне на документация с добри практики за правилната експлоатация. Информираната употреба на всеки вид техника и мрежите, в която тя се използва са от изключителна важност за нейната сигурност.

Осъзнаването на нуждата от защита и поддръжка на вашите системи и инфраструктура са изключително важна крачка към опазване както на вашата информация, така и информацията на вашите клиенти и партньори. Компромисите с вашата система могат да доведат до сериозни рискове като загуба на клиенти, изтичане на поверителна фирмена информация, загуба на активи и редица други последствия за вашия бизнес.

Ефективни системи и практики за защита от неоторизиран достъп, правилно планиране, интегриране и мониторинг на всички софтуерни и хардуерни компоненти от вашата система. Всичко това може да спомогне за защитата на вашата офис мрежа от атаки, проникване на злонамерен софтуер и изтичане на информация.

Какво застрашава вашата информационна сигурност?

Информационната сигурност е изключително важна за всеки бизнес, затова изисква постоянен мониторинг и оптимизации, за да се поддържа нейната ефективност.

Фактори които биха могли да отслабят сигурността на вашата система са:

 • Оставянето на компютърните офис системи без периодичен мониторинг;
 • Липсата на актуализация на операционни системи, инсталирани софтуери и антивирусни програми;
 • Некомпетентното променяне на настройките за сигурност на операционната система;
 • Даване на твърде широки права и високи нива на достъп на различните потребителски профили и други.

Тези и още много грешки могат да бъдат лесно избегнати с правилните консултантски услуги и периодичен мониторинг.

Как можете да подобрите информационната сигурност бизнес ви?

Информационната сигурност зависи от редица фактори като:

 • Защита на сървърите;
 • Защита на работните станции;
 • Правилна експлоатация и инструктаж на служителите;
 • Информираност на служителите и стриктна политика за сигурност – небрежността, свалянето на файлове от недостоветни източници, отваряне на съмнителни прикачени файлове, използването на преносими памети (USB флаш памет) са само някои от честите рискове за вашата система.

Ай Ти Ес Ти Технолоджи може да ви помогне както с техническа компетентност и опит за защита на вашата система и нейните компоненти, така и с обучение за подобряване на информационната сигурност. Ние предлагаме индивидуални политики за сигурност! Решенията, които ви имаме са насочени конкретно към вашия бизнес и колектив, както и спазването им могат да допринесат за избягване на някой от рисковете за пробив в сигурността.

С тази цел, ние ви предлагаме:

 • Планиране и конфигурация на офис мрежи, подпомагащи поддържането на по-висока информационна сигурност;
 • Анализ на рисковете за вашия бизнес;
 • Изготвяне на план за подобряване на информационната сигурност на вашия офис;
 • Въвеждане на потребителски акаунти с ограничени нива на достъп и ограничени правомощия;
 • Обучение за добрите практики в сферата на информационната сигурност в бизнес средите.

Техниката, технологиите и работните процеси търпят постоянно и динамично развитие. За вашите информирани решения, ние ви предлагаме редица консултантски услуги, насочени към:

 • Оптимизация на вашето оборудване;
 • Подмяна на компоненти за по-добра производителност;
 • Насоки в случай на нетипичен начин на работа на вашата работна станция – извеждане на съобщения за грешки, забавена реакция и други особености, които може да изискват намеса на софтуерен специалист или сервизно обслужване;
 • Консултация при закупуване на офис и компютърна техника;
 • Внедряване на нов софтуер;
 • Консултация преди изграждане на мрежови системи, VoIP телефония, закупуване на компоненти за видеонаблюдение и други.